Vas zanima študij pri nas?
Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
Komercialist
V diplomskem delu sem se odločila, da bom raziskala, kakšne so navade pitja kave v gostinskih lokalih. Slovenci smo znani, da radi zahajamo v gostinske lokale, v največjem deležu s prijatelji, znanci, družinskimi člani, relativno majhen pa je delež tistih, ki odhajajo sami. Kakšne imamo navade, kaj naročimo v gostinskem lokalu pa je podano skozi anketni vprašalnik, ki sem ga izvedla v ta namen.
V prvem delu bom predstavila značilnosti kave, kdaj se je prvič uveljavila in kakšne so značilnosti kavovca kot rastline. Predstavljena je tudi geografska lega, proizvajalci te rastline in dve najbolj pomembni vrsti, ki prevladujeta med kavnimi vrstami.
V osrednjem delu je predstavljena sama analiza kave, značilnosti anketirancev in njihove navade, kadar odidejo v gostinski lokal in kako pogosto si naročijo kavo.
Predstavila sem tudi samo izvedbo projekta, kako sem prišla do ugotovljenih rezultatov, s kakšnimi tveganji sem se srečala in kakšni stroški so nastali pri izvedbi.