Vas zanima študij pri nas?
Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
Komercialist
Živimo v svetu, kjer sta potrošnikom vedno bolj pomembna kakovost in varnost hrane. Enega od načinov zagotavljanja večje varnosti in s tem kakovosti živil predstavlja uvedba
sistema HACCP.
Uvajanje tako obsežnega sistema lahko poteka le v več fazah in zahteva sodelovanje vseh zaposlenih, ki so v stiku z živili. Uvedba omenjenega sistema s seboj prinese tudi visoke finančne stroške. Kljub zelo temeljiti pripravi pa se ne moremo popolnoma izogniti tveganjem, ki so posledica tako človeških kot tudi tehničnih napak. Cilj uvedbe sistema so seveda pozitivni učinki pri zagotavljanju kakovosti in varnosti živil.
Uvedba omenjenega sistema ima številne koristi, kot npr. povečano zaupanje potrošnikov, finančno korist zaradi zmanjšanja odpisa in večjega prometa, večji nadzor nad kakovostjo živil ter s tem večjo varnost živil.
Sistem ima po končani uvedbi številne prednosti, med njimi je najpomembnejše zagotavljanje sledljivost in poenotenje standardov za vse maloprodajne enote. Hkrati pa se je izpostavila pomembnost spremljanja živil in dokumentiranja.