Vas zanima študij pri nas?
Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
Komercialist
Gostinstvo je že nekaj časa precej razširjeno, vendar pa se danes ob vedno večjem pomanjkanju časa in drugih dejavnikih ljudje veliko več prehranjujejo pri ponudnikih pripravljene hrane, zaradi česar se še vedno bolj širi. Vendar pa ni vse, kar imamo v ponudbi na trgu tisto, kar bi sami vedno želeli; predpostavljamo, da je to nekaj zdravega in okusnega, kar nam daje energijo in omogoča boljše počutje.
Tako je nastala ideja za restavracijo z zdravo prehrano, ki je predstavljena v diplomski nalogi. Restavracija ni omejena le na ponudbo v njej, temveč bo omogočala tudi dostavo hrane raznim organizacijam, kjer se ljudje med službenim časom prehranjujejo in želijo, da je tudi ta obrok polnovreden in zdrav.
V diplomskem delu smo zato opravili raziskavo trga, da bi ugotovili zanimanje ljudi za tovrstno ponudbo obrokov, kot tudi izvoz malic. Zanimalo nas je tudi, kolikokrat se ljudje prehranjujejo zunaj lastnih gospodinjstev, koliko za obrok odštejejo, kateri obrok največkrat zaužijejo, kaj je tisto, kar jih ponovno pripelje k določenemu ponudniku, ter ali bi ponudbo na trgu opredelili kot zdravo. Ugotavljali smo tudi, ali so ljudje sploh seznanjeni z zdravo hrano in ali se z njo prehranjujejo. Zanimalo nas je tudi, koliko je ljudi, ki imajo aktivni življenjski slog, saj smatramo, da se ti v večini prehranjujejo zdravo.
Glede na zastavljeno vizijo in pridobljene podatke v raziskavi, smo zasnovali poslovni načrt za ustanovitev in delovanje restavracije Vita Vital. S pomočjo predvidevanja prodaje smo ustvarili tudi finančni načrt za prva štiri leta poslovanja in ugotavljali, ali se bo poslovanje restavracije, v določenih pogojih in predpostavkah, obneslo oz. ustvarjalo dobiček.