Poslovni zajtrk z delodajalci na sejmu zaposlitvenih priložnosti – torek, 8. oktober 2024 ob 9.00 uri

Spoštovani študenti in diplomanti Academie,

v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje in Skupnostjo višjih strokovnih šol Republike Slovenije vas vabimo na poslovni zajtrk z delodajalci, ki bo potekal tik pred uradnim pričetkom Sejma zaposlitvenih priložnosti, v torek, 8. oktobra 2024 ob 9. uri v Dvorani Tabor v Mariboru.

Na sejmu bo sodelovalo več kot 80 delodajalcev in 20 partnerskih organizacij – odlična priložnost spoznati potencialne delodajalce, raziskati priložnosti za opravljanje praktičnega izobraževanja, študentskega dela in zaposlitve.

Pripravite se na naslednji korak v svoji karieri in izkoristite priložnost, da navdušite delodajalce!

PRIJAVA NA POSLOVNI ZAJTRK Z DELODAJALCI

Sejem zaposlitvenih priložnosti

Zavod RS za zaposlovanje Vas prijazno vabi, da se jim pridružite tudi kasnejšem uradnem delu sejma od 10. pa vse do 18. ure, kjer se vam bodo delodajalci predstavljali na svojih stojnicah. Sejem je odprt za vse, ki ga želite obiskati. Vaša udeležba je brezplačna!

Seznam delodajalcev

Obsejemski program

Sejem zaposlitvenih priložnosti bo spremljal zelo bogat in pester obsejemski program. Ne zamudite ga! Na voljo vam je več kot 10 različnih vsebin, med njimi zanimiva in aktualna predavanja, predstavitve, delavnice in okrogla miza.

Dvorana 1

10:00 Priprava na zaposlitveni razgovor

Predavanje Vida Lerš, ZRSZ, Območna služba Maribor
Na predavanju bodo predstavljeni ključni elementi dobre predstavitve delodajalcu in pomen prvega vtisa. Predstavljene bodo osnove poslovnega bontona, pomen verbalne in neverbalne komunikacije. Obravnavana bodo tudi najpogostejša vprašanja, ki jih lahko pričakujemo na zaposlitvenem razgovoru. Skozi predavanje boste spoznali, da nobeno vprašanje ne more biti takšno, da nanj ne bi zmogli prepričljivo odgovoriti. Priprava na zaposlitveni razgovor je pomembna, saj le s pravim pristopom lahko naredimo dober vtis na delodajalca, tako da se odloči za nadaljnje sodelovanje z nami.

11:00 Uspešna prijava na delovno mesto

Predavanje Mojca Grušovnik, ZRSZ, Območne služba Celje, Špela Nose, CPI, EUROPASS
Dobro pripravljena prijavna dokumentacija na delovna mesta je ključna za uspešno iskanje zaposlitve. Največkrat je ravno to vaša vstopnica do zaposlitvenega razgovora, na katerem lahko zablestite in pokažete delodajalcu, da ste ravno vi tisti, ki manjka v njihovem kolektivu. Na predavanju bomo govorili o delovanju trga dela in o tem, kako ste lahko samostojno čim bolj uspešni v svojih pisnih predstavitvah delodajalcem. Predstavljeni bodo spletni pripomočki za uporabo pri pisanju vloge in življenjepisa ter nasveti, kako pritegniti pozornost delodajalcev s svojo prijavno dokumentacijo.

12:00 Vplivi umetne inteligence na trg dela in iskanje zaposlitve – priložnosti in izzivi

Predavanje Vili Podgorelec, Univerza v Mariboru, Fakulteta za računalništvo in informatiko
Umetno inteligenco lahko štejemo kot novo tehnološko revolucijo – mejnik, ki močno vpliva na celotno človeško družbo. Po desetletjih razvoja in uporabe predvsem v raziskovalnih laboratorijih je v zadnjih letih močno zakorakala v naš vsakdan in že temeljito spreminja marsikatero našo dejavnost ter bo ključno vplivala na naš način življenja in dela. Poznavanje in uporaba umetne inteligence bo torej nekaj, čemur se ne bo dalo izogniti praktično v nobeni dejavnosti ali poklicu. Kot vsaka prelomna tehnologija prinaša s seboj vrsto izzivov, po drugi strani pa tudi priložnosti. V predavanju si bomo ogledali, kakšen bo vpliv umetne inteligence na trg dela, na kaj bo treba biti še posebej pozoren ter kako lahko izkoristimo priložnosti, ki jih ponuja.

13:00 Dobre prakse zaposlovanja in razvoja kadrov v podjetju Aluminium Kety Emmi
Predstavitev: Doroteja Mlaker, Aluminium Kety Emmi, d. o. o.

Podjetje Aluminium Kety Emmi sedežem v Slovenski Bistrici zaposluje 380 ljudi. So partnerji za celovite tehnološke rešitve na področju aluminijastih komponent, za razvoj zahtevnih storitev in procesov. Pohvalijo se lahko s številnimi certifikati, med drugim so certificirani kot Družini prijazno podjetje ter Družbeno odgovoren delodajalec, osvojili so tudi naziv Naj zaposlovalec Podravja. Predstavili nam bodo svoje dobre prakse s področja zaposlovanja, razvoja kadrov, promocije zdravja ter usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja.

14:00 Kako prepoznati svoje kompetence?

Delavnica Smiljana Černezel-Hrastar in Barbara Prislan, ZRSZ, Območna služba Ptuj

15:00 Ureditev zaposlovanja tujcev v RS

Predavanje Miho Šepec, ZRSZ, Centralna služba, Zaposlovanje tujcev
Osredotočili se bomo na naslednje tematike: statistični podatki glede zaposlovanja tujcev, zakonodajna ureditev, vrste dovoljenj za zaposlitev in delo tujcev, temeljni pogoji za pridobitev soglasja za zaposlitev, temeljni pogoji za pridobitev in posebnosti dovoljenja po sporazumu z BiH in Srbijo, obveznosti delodajalca pri zaposlovanju tujcev ter postopki urejanja različnih dovoljenj.

16:00 Zakaj in kako postati policist?

Predstavitev Matjaž Tomšič, Ministrstvo RS za notranje zadeve, Slovenska policija
Predstavitev policijskega dela in paleta ugodnosti, ki jih ponuja poklic policista: karierni razvoj, pomoč ljudem in osebno zadovoljstvo; dinamično in razgibano delo; nesebičnost, kolegialnost; podpora športu; stalnost zaposlitve – zaposlitev za nedoločen čas; dober in reden osebni dohodek; možnost predčasne upokojitve (ali bom res delal do 65 leta?).

Dvorana 2

10:00 Z Iniciativo ALMA po izkušnje v tujino in do zaposlitve

Predstavitev Blaž Finžgar in Nataša Varagič, ZRSZ, EURES Slovenija, Inciativa ALMA
Namen predstavitve je odgovoriti na vprašanja, kot npr. komu je namenjen 6-mesečni program in kako je sestavljen. Seznanili se boste s tremi deli programa (priprave na mobilnost, delovno-učna izkušnja pri delodajalcih v tujini, aktivnosti po vrnitvi iz tujine). Ravno tako bodo lahko slišali: v kateri državi trenutno poteka delovno-učna izkušnja pri delodajalcih, kdaj bo objavljen poziv za oddajo prijave v program in kdaj se bo slednji pričel, kako je urejeno financiranje ter kakšne so izkušnje udeležencev programa.

10:30 Premagovanje medkulturnih ovir na delovnem mestu

Delavnica s tolmačenjem v ukrajinski jezik: Larisa Vidovič, Dress for Success Maribor, zavod za izobraževanje, svetovanje in storitve
Medkulturni dialog na delovnem mestu je ključnega pomena za učinkovito sodelovanje in grajenje pozitivnega delovnega okolja. V podjetjih, kjer delajo zaposleni iz različnih kulturnih okolij, je pomembno spodbujati razumevanje in spoštovanje kulturnih razlik. Za iskalce zaposlitve, ki so se preselili iz drugih držav, je ključno, da se seznanijo s posebnostmi delovnega okolja v Sloveniji. Na delavnici bodo predstavljeni primeri dobrih praks zaposlovanja in krepitve medkulturnih kompetenc na delovnem mestu. Izvedena bo v slovenskem jeziku z zagotovljenim tolmačenjem v ukrajinski jezik.

11:30 Premagovanje medkulturnih ovir na delovnem mestu

Delavnica s tolmačenjem v ukrajinski jezik Larisa Vidovič, Dress for Success Maribor, zavod za izobraževanje, svetovanje in storitve
Medkulturni dialog na delovnem mestu je ključnega pomena za učinkovito sodelovanje in grajenje pozitivnega delovnega okolja. V podjetjih, kjer delajo zaposleni iz različnih kulturnih okolij, je pomembno spodbujati razumevanje in spoštovanje kulturnih razlik. Za iskalce zaposlitve, ki so se preselili iz drugih držav, je ključno, da se seznanijo s posebnostmi delovnega okolja v Sloveniji. Na delavnici bodo predstavljeni primeri dobrih praks zaposlovanja in krepitve medkulturnih kompetenc na delovnem mestu. Izvedena bo v slovenskem jeziku z zagotovljenim tolmačenjem v ukrajinski jezik.

 

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X