Celostna grafična podoba Timber fitnes centra

Grafično oblikovanje

Študent: Greta Štumberger

Greta Štumberger je diplomantka Višje strokovne šole Academia, program Medijska produkcija. Svoje diplomsko delo je zagovarjala septembra 2024.

PDF

Diplomsko delo Greta Štumberger

V diplomskem delu sem raziskovala in implementirala elemente celostne grafične podobe za športno društvo Timber fitnes center. Cilj je bil posodobiti in razširiti vizualno identiteto, ki bo podjetju omogočila izstopanje na trgu fitnes industrije ter vzpostavitev povezave s strankami.

Timber fitnes center izstopa z edinstvenimi lastnostmi, kot so osredotočenost na funkcionalne treninge, ekskluzivnost z osebnim pristopom, pozitivno vzdušje, odlična lokacija in poudarek na skupnosti. Funkcionalni treningi izboljšujejo vsakodnevne sposobnosti, ekskluzivni dostop pa omogoča varno in prilagojeno vadbo.

Prostor je namenjen druženju, člani se motivirajo in ustvarjajo prijateljstva, kar prispeva k skupnosti.

V teoretičnem delu sem se osredotočila na koncept celostne grafične podobe in njene ključne elemente, kot so logotip, barve, tipografija tiskovine, spletna stran, družbena omrežja in promocijski material. Na podlagi pridobljenega znanja sem v praktičnem delu razvila in implementirala nove grafične elemente za Timber fitnes center.

Pri analizi sem se osredotočila na analizo trga in fitnes industrije. Ker je fitnes pridobil novo identiteto s spremembo imena, sem določila novo ciljno skupino in opravila SWOT analizo. Z anketnim vprašalnikom sem zagotovila, da je bila sprememba dobro izpeljana tudi v očeh drugih ljudi.

Cilj je, da se vizija in poslanstvo fitnesa ujemata s potrebami ljudi mesta Maribor.

Osredotočila sem se tudi na umetnost, oblikovanje in dobro počutje. Raziskovala sem vpliv barv na počutje posameznika ter vpliv opomnikov v fitnesu na zagnanost in motivacijo strank. Raziskala sem, kako lahko pravilna izbira barv vpliva na počutje posameznika.

Zraven barv sem se posvetila tudi vplivu opomnikov v fitnesu na zagnanost in motivacijo strank. Opomniki, bodisi vizualni ali zvočni, lahko pomagajo posameznikom ostati osredotočeni na svoje cilje in ohranjati disciplino pri vadbi.

Zaključek diplomskega dela je vključeval celovito analizo učinkov novih grafičnih elementov na prepoznavnost in identifikacijo s strankami. S tem sem zagotovila, da je Timber fitnes center opremljen z dosledno in privlačno vizualno podobo, ki krepi njegovo pozicijo na trgu fitnes storitev.


Izdelek študentke si lahko ogledate v spodnjem videu:

Diplomsko delo Greta Štumberger

PDF

Diplomsko delo Greta Štumberger

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X