Prvo partnersko srečanje projekta EMSTEP v Bolgariji

Prvo partnersko srečanje projekta EMstep, financiranega iz programa Erasmus+, je potekalo med 2. in 6. septembrom 2024 v Svishtovu v Bolgariji.


Projekt je bil namenjen opolnomočenju učiteljev za socialno vključevanje ranljivih skupin učencev skozi njihov strokovni razvoj z uporabo različnih metod. Uvodni sestanek je potekal na univerzi D. A. Tsenov v Svishtovu, kjer smo se srečali vsi partnerji projekta. V sestavi so bili koordinatorji iz Ege University – Turčija, Me We Istituto di ricerca innovativa srl – Italija, D. A. Tsenov Academy of Economics – Bolgarija, Universidade do Porto – Portugalska ter VSŠ Academia.

 

 

Ključni poudarki srečanja
Na srečanju so projekt razdelili na posamezne delovne stopnje. Koordinatorji so predstavili potek projekta, partnerji pa smo dopolnjevali predlagane aktivnosti, ki bodo izvedene v okviru vsake stopnje. Pregledali so tudi časovnico projekta, ki je predviden od 1. avgusta 2024 do 31. julija 2026. Skupaj so preučili načrtovane aktivnosti in določili končne roke za njihovo izvedbo.

Poseben poudarek je bil na razdelitvi nalog med partnerje. Sklenili smo, da bomo razvili spletno učno okolje za izobraževanje učiteljev in pripravili različne opazovalne pripomočke za delo v razredu. Poleg tega smo načrtovali raziskavo na več osnovnih šolah, da bi preverili uporabnost teh pripomočkov v praksi.

Pregled finančnih sredstev je razkril natančno razdelitev proračuna med naloge in partnerje. Pomemben del razprave je bil namenjen promociji projekta in predstavitvi različnih možnosti, kako bo projekt dostopen širši javnosti. Veliko časa so namenili tudi razpravi o morebitnih nejasnostih, ovirah in pomislekih, ki so jih izpostavili partnerji.

 

 

Ogledi in vtisi
Gostitelji so skupino vodili po prostorih univerze, najstarejši srednji šoli v Bolgariji ter občinski zgradbi. Največji vtis pa je pustil obisk Mladinskega centra v Svishtovu. Tam otrokom iz ranljivih skupin omogočajo vključevanje v različne dejavnosti, jim nudijo pomoč pri učenju ter organizirajo preživljanje prostega časa.

Srečanje je zaključilo pomembno poglavje začetne faze projekta in utrdilo sodelovanje med partnerji, ki bo ključno za nadaljnji uspeh projekta EMstep.

 

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X