Višja strokovna šola Academia prejela priznanje Skupnosti višjih strokovnih šol R Slovenije za 20. letno kakovostno ter uspešno delovanje

Višja strokovna šola Academia Maribor je za 20 let kakovostnega in uspešnega delovanja višje strokovne šole prejela priznanje Skupnosti višjih strokovnih šol Republike Slovenije.

Priznanje je bilo podeljeno v okviru konference “Kakovost v višjih strokovnih šolah”, ki je potekala v četrtek, 19. maja 2022.

Tematika letošnje konference se je nanašala na dobre prakse na področju višjega strokovnega šolstva, projekt Izpopolnjevanja CiljajVišje! in spodbujanje kakovosti kadrov na višjih strokovnih šolah.


Predstavljeni so bili tudi izbrani prispevki, ki tematsko pokrivajo spodbujanje in zagotavljanje družbene odgovornosti. Skupno se je konference udeležilo 46 udeležencev iz različnih institucij, javnih in zasebnih višjih strokovnih šol, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Andragoškega centra Slovenije (ACS) in Inštituta za razvoj družbene odgovornosti (IRDO).

V okviru prvega plenarnega dela konference se je zvrstilo pet predavanj, kjer je bilo govora o izpopolnjevanju strokovnih delavcev višjih strokovnih šol, razvoju študijskega gradiva, študij od doma, delovanje kariernih centrov.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X