Ustvarjamo dober miks

Avdio produkcija

Višja strokovna šola Academia in B.A.S.E. – Šola tonske tehnike s študijskim letom 2015/2016 bodočim inženirjem medijske produkcije ponujata novo smer izobraževanja: Avdio produkcija.

Študenti bodo opravljali del študijskih obveznostih v sodobnih in profesionalnih studijih Šole tonske tehnike, prav tako pa bodo imeli možnost opravljanja strokovne prakse avdio produkcije na vodilnih festivalih in koncertih doma in v tujini.

Izobraževanje bo potekalo pod mentorstvom vodilnega tonskega mojstra, Danila Ženka.

Danilo Ženko

Danilo Ženko (1966) je slovenski glasbeni producent, tonski mojster in glasbenik. Že v času srednje šole se je pridružil mnogim glasbenim skupinam in začel z ozvočevanjem. Po služenju vojaškega roka se je zaposlil na Radiu Maribor, kjer je deset let delal v glasbenem studiu. V tem obdobju izide nekaj odličnih slovenskih in mednarodnih izdelkov: Lačni Franz (v živo), Vlado Kreslin (Nekega jutra, ko se zdani), Melanie Bong (Fantasia), Fernando Corea, Carmina Slovenica itd. Po odhodu iz RTV-ja nadaljuje v domačem studiu (MI2, Z.Predin, Terrafolk, Fool Cool Jazz Orchestra, Vasko Atanasovski, Klarisa Jovanovič, Neca Falk).

V zadnjih letih producira sinhronizacijo dokumentarnih in animiranih filmov. Kot ozvočevalec je 22 let zvest Festivalu Lent (glavni oder), zboru Carmina Slovenica, festivalu Opera in Oderzo (Italija), Runjičeve večeri (Split-HR), Festival Ljubljana. Med večje projekte spadajo ozvočenje maše papeža Benedikta v Zagrebu (350.000 ljudi), BB King, Ray Charles, Stephano Grapelli, Lester Bowie, Paquito de Rivera, Lalo Shifrin itd. Ženko dela kot mentor na oddelku tonske tehnike v glasbeni šoli B.A.S.E..

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X